Youtube karanlık mod nasıl yapılır?
Dünyanın en popüler içerik platformlarından Youtube’un karanlık mod seçeneğine, hem Android hem iOS hem de Youtube mobil ve web …
Dünyanın en popüler içerik platformlarından Youtube’un karanlık mod seçeneğine, hem Android hem iOS hem de Youtube mobil ve web uygulamalarında erişmek mümkün. Bununla birlikte karanlık mod seçeneğini etkinleştirmek oldukça kolay.
Karanlık mod neden kullanılır?
Parlak ekrandaki kontrast gözleri çok yorar ve rahatsız edici hale getirebilir. Çoğu uygulamadaki karanlık mod, öncelikle bu kontrast sorununu hafifletmek için tasarlanıyor. Karanlık mod, izleme deneyimini arttırır. Ayrıca önemli ölçüde pil tasarrufu da sağlar. Karanlık mod, özellikle düşük çözünürlükte yüklenen ve tam ekranda görüntülendiğinde çok iyi görünmeyen videolar için oldukça uygun.
YouTube’da karanlık modu açmak için tek yapmanız gereken cihazınıza bağlı olarak aşağıda belirtilen birkaç basit adımı tamamlamak.
Android ve iOS cihazlarda karanlık mod
- Youtube uygulamasını açın.
- Ekranın sağ üst köşesinde bulunan Profil simgesine dokunun.
- Buradan Ayarlar‘ı seçin.
- Açılan bölümde Genel seçeneğine tıklayın.
- Ardından Görünüm öğesine dokunun ve Koyu tema seçeneğine tıklayın.
Youtube masaüstü uygulamasında karanlık modu etkinleştirmek
- Youtube’un web sitesine gidin.
- Ekranın sağ üst köşesinde bulunan Profil simgesine tıklayın ve ardından Görünüm: Cihaz Teması öğesini seçin.
- Buradan Koyu temayı seçerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ayrıca daha koyu görünüm tercih ediyorsanız ve ziyaret ettiğiniz her sitenin renk temasını otomatik olarak karanlık modla değişmesini istiyorsanız Dark Reader uzantısını kullanabilirsiniz. Bu uzantı, Chrome, Firefox veya Safari ile çalışır.
İnsanların yüzde kaçı Youtube’da karanlık modu kullanıyor?
İnsanların ekran başında geçirdikleri süreler uzadıkça karanlık modun önemi artıyor. Bundan dolayı insanların karanlık mod özelliğini benimsediğini görmek mümkündür. Android Authority tarafından gerçekleştirilen bir ankette insanların %81,9’u cihazlarında karanlık modu kullanıyor. %9,9’u karanlık ve açık mod arasında geçiş yaparken, kalan %8,2’lik kısım ise sadece açık mod kullandıklarını belirtiyorlar.
Kaynak: Shiftdelete