Yılların Twitter özelliği, Facebook’a geliyor
Sosyal medyanın ilk adımını yıllar önce atan Facebook, geride kaldığı bu rekabette yeniden ayağa kalkmanın peşinde. Yıllardır kullanılan …
Sosyal medyanın ilk adımını yıllar önce atan Facebook, geride kaldığı bu rekabette yeniden ayağa kalkmanın peşinde. Yıllardır kullanılan Twitter yanıtlama özelliğinin bir benzeri sosyal medya devinin gündeminde. Facebook, threads için ilk denemeleri tanınmış hesaplarda yapmaya başladı.
Sosyal medya devi, Twitter’da kullanıcılarının flood yapmak için kullandığı yanıtlama özelliğine benzer bir yapıyı denemeye başladı. Facebook threads adlı bu özellik, yapılan paylaşıma benzer ve ilişkili konuları da konuya eklemeye izin veriyor.
Facebook, Threads özelliği için denemelere başladı
Twitter yanıtlama özelliği, kullanıcıların kendi postlarına yanıt vermesi şeklinde işliyor. Aslında sosyal medya platformunu bu yanıtları birbirine bağlamak için kullanıcıya ön ayak olmuyor. Facebook ise yapılan paylaşımların daha da toplu görünmesi ve kolay ulaşılması için threads yani ilişkilendirme özelliğini kullanacak.
Yapılan sızıntıya bakılırsa Facebook, tanınmış kullanıcılara yaptığı paylaşıma benzer konuları ekleme yapma imkanı tanıyacak. Twitter yanıtlama özelliği, platformun kısa mesaj yazma sınırından dolayı ortaya çıkardığı bir özellik. Oysa Facebook gönderileri oldukça uzun bir şekilde paylaşılabiliyor.
Facebook ilişkilendirme özelliği, tanınmış hesaplar dışında devreye girmeyebilir. Ancak Facebook bu yeni özelliğin herkes için devreye girip girmeyeceği sorularını yanıtsız bıraktı. Sosyal medya habercisi Matt Navara, Twitter üzerinden bu yeni özelliğin ilk paylaşımlarını yaptı.
Facebook threads yani ilişkilendirme özelliği şu an için ABD’de kısıtlı bir tanınmış kullanıcı kitlesi için devrede. Bu özelliğin özellikle haber paylaşımı yapan hesapların işini kolaylaştırması beklentiler arasında.
Paylaşılan görseller üzerinden özelliğin Facebook’un karmaşık yapısını biraz olsun düzelteceğini söylemek mümkün. Ancak Facebook threads sadece tanınmış kişi hesaplarına özel olursa bu değişim çok sınırlı olacak gibi görünüyor.
Facebook son yıllarda yeni özelliklerini devreye almaya başladı. Özellikle pandemi döneminde platform bu ataklarıyla yeniden eski kullanıcılarını platforma çekmeyi başardı. Canlı yayın özellikleri, Messenger ile Instagram mesaj kutusunun bağlanması önemli geliştirmeler arasında. Yine Facebook Rooms, pandemi döneminde video görüşmeler için ücretsiz alternatifler arasındaydı.
Kaynak: Shiftdelete