Xiaomi Black Shark inceleme

Xiaomi Black Shark inceleme

Oyunculara yönelik tasarımı ve donanımıyla dikkat çeken Xiaomi Black Shark inceleme videosu ile karşınızdayız. Son yılların en çok dikkat çeken firmalarından biri olan Xiaomi, oyuncu telefonu Black Shark ile farklı bir kulvarda şansını deniyor. Peki, ne kadar başarılı olabiliyor?

Oyuncu telefonu Xiaomi Black Shark kutudan çıkıyor

Sıvı soğutma ile desteklenen Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü alan 8 GB RAM’li oyuncu telefonu Xiaomi Black Shark kutudan çıkıyor!

Xiaomi Black Shark inceleme

İsterseniz sözü uzatmayalım ve sizleri bu ilginç telefonun inceleme videosu ile baş başa bırakalım. Telefon hakkındaki yazılı detaylara yazının devamından kolayca ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Tasarım

Oyunculara yönelik akıllı telefonlar son dönemlerde tekrar popülerliğini kazanmış durumda. Nokia 6600 dönemlerine kadar geri gittiğimizde de N-Gage gibi oyuncu telefonlarının piyasada kabul gördüğünü hatırlıyoruz.

Xiaomi Black Shark, hem sunduğu ek özellikler ve özel tasarımla beraber, oyuncuları heyecanlandıracak farklılıkları barındırıyor. Biz de incelememizde özellikle bu heyecan uyandıran farklılıklara göz atacağız.

Oyun deneyimini üst noktaya taşımak için kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapılan cihazın Bluetooth oyun kumandası da cihazın kenarına kolayca takılabiliyor. Bu kumandanın cihazı ağırlaştırmadığı, ayrıca ağırlık merkezini de bozmadığını belirtmek istiyorum. Kumandayı taktıktan sonra, bazen çıkarmaya gerek duymuyorsunuz.

18.9 görüntü oranına sahip olan ekranın kullanıldığı akıllı telefonlarda, genellikle çentikli ekranın kullanıldığını görüyoruz. Xiaomi Black Shark’ta ise çentikli ekran tasarımı kullanılmıyor. Yüzde 76’lik ekran kasa oranıyla beraber 5.99 inçlik ekran Xiaomi Black Shark’a görüntü veriyor.

En kalın noktası 9.25 mm olan Black Shark’ın yanlara doğru ise kalınlığı inceliyor ve en uç noktada 5.1mm seviyesine kadar düşüyor. Black Shark’ın ağırlığı ise 190 gram. Çok da ince olmayan bu akıllı telefonda ise Xiaomi, 3.5mm’lik Jack girişine yer vermiyor. USB Type C dönüştürücü kutu içerisinden çıkıyor.

Çift dahili hoparlörün bulunduğu Black Shark, 80 desibel seviyesinde ses şiddetine sahip. Ses şiddeti bazı üst seviye telefonlara göre az gözükse de, ses kalitesi oldukça iyi. Özellikle oyunlarda mid sesleri güzel bir şekilde alabiliyorsunuz.

Cihazın arka yüzeyinde parlayan S logosu ve X şekilli anten tasarımındaki yeşil detaylar ile cihaz gerçekten göze hitap etmeyi başarıyor. Bu anten tasarımı, sinyal sorunlarının önüne geçmek için tercih edilmiş durumda.

Arka yüzünde üst tarafa yerleştirilen kameralar, parmaklarınızın değeceği bir yerde değil ve bu yüzden kolay parmak izi olmuyor. Ayrıca oyun kontrolcüsünü taktığınızda bile kamera kapanmıyor.

Sıvı soğutma

Snapdragon 845 işlemcisiyle beraber gelen Xiaomi Black Shark, 8 GB çift kanal RAM ve UFS 2.1 destekli dahili depolamasıyla beraber iyi bir performans sunuyor. Xiaomi Black Shark’ın ayrıca işlemciyi markaya göre 8 derece daha soğuk çalıştıran sıvı soğutma çözümü de performansa etki ediyor.

Bizim de yaptığımız termal testlerde 15 dakika boyunca işlemci sıcaklığını belirli bir seviyede, işlemci soğutucusunun tuttuğunu görüyoruz. Ama daha önce de işlemci soğutucusu testi yaptığımız Galaxy Note 9’dan çok da etkileyici bir farkı olduğunu söyleyemem.

Oyun kumandası ve oyun özellikleri

Xiaomi Black Shark’ın solunda bulunan Shark switch’i sayesinde oyun moduna tek hamle ile geçebiliyorsunuz. Shark Space adındaki alanda, yüklediğiniz oyunları başlatabiliyorsunuz. Ayrıca arama engelleme, RAM temizleme, CPU ve GPU kullanımını görme, oyun kontrolcü ayarları gibi pek çok işlemi bu arayüzden yapabiliyoruz.

Oyun oynadığınızda ayrıca dokunmatik destekli Home butonunu aşağı doğru kaydırdığınızda, üst bar açılıyor ve bu üst barda CPU – GPU kullanımı başta olmak üzere neredeyse tüm kısayollara ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca bu panelden more kısmına girip, ayarları seçtiğinizde, FPS değerlerini optimize etme özelliğini de açabiliyorsunuz. Black Shark, özelliği ise ayrı bir pixelworks görüntü işleme çipi sayesinde yapabiliyor.

Bu ayrı görüntü çipi, görüntü geliştirme ve karanlık sahnelerde detay işleme görevlerini üstleniyor. Bu sayede oyunlarda video kalitesinde artış elde ediliyor.

Kutu içerisinden çıkan H66 model numarasına sahip oyun kontrolcüsü Bluetooth 4.0 üzerinden bağlantı kuruyor. Ürün Black Shark harici Android 4.4 ve üzeri akıllı telefonlarda çalışabildiği de söyleniyor.

Üzerinde USB Type C bağlantısı bulunan harici oyun kumandası, 150 mAh’lik bir batarya ile beraber geliyor ve bu oyun kumandası tam şarj ile 30 saat kullanım süresi sunuyor.

Oyunlarda genel olarak algılanan bu kumandayı, bazı oyunların tercihler kısmında da ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca Shark Space kısmında butonların ne olduğunu görüp, butonlara bastığınızda da animasyonlarda hangi butonların bastığını görerek, çalışıp çalışmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Donanım – Test

Snapdragon 845 4 x 2.8 GHz 4 x 1.8 GHz
Çift kanal LPDDR4X 8 GB RAM. Genelde bu RAM’in 5 GB’ı boş
128 GB dahili hafıza. MicroSD kart girişi yok.
WiFi 802.11 AC, Bluetooth 5.0, aptX.

NFC bulunmuyor.

Kamera

12 MP, f/1.75, 1.25µm, dual pixel PDAF
20 MP, f/1.75, 1.0µm, AF, 2x optik yakınlaştırma
Features Dual-LED dual-tone flash, HDR, panorama
Video [email protected], [email protected], [email protected]
Ön kamera tekli 20 MP, f/2.2, 1.0µm
Video [email protected]

Pil

4000 mAh

Quick Charge 3.0 18w adaptör
10 dakikada yüzde 14 şarj
20 dakikada yüzde 31 şarj
30 dakikada yüzde 49
60 dakikada yüzde 89
1 saat 35 dakikada yüzde 100

editörün yorumu

Eğer oyun odaklı bir akıllı telefon alma niyetindeyseniz, Black Shark kesinlikle düşünmeniz gereken bir ürün.
Editörün notu : 4.5/5

https://shiftdelete.net/xiaomi-black-shark-inceleme

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası