Windows 11’de kullanıcıları çileden çıkaran yeni bir sorun ortaya çıktı!
Microsoft, Windows 11’i geçtiğimiz yıl kullanıma sundu. İlk etapta kullanıcı deneyimini düşüren hatalarla çıkış yapsa da son dönemde yayınlanan …
Microsoft, Windows 11’i geçtiğimiz yıl kullanıma sundu. İlk etapta kullanıcı deneyimini düşüren hatalarla çıkış yapsa da son dönemde yayınlanan yeni güncellemelerle sorunlardan bir nebze olsun sıyrıldı. Ancak yeni olması nedeniyle halen kullanıcıları çileden çıkaran sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Windows 11 güncellemeleri bir hata nedeniyle yüklenemiyor
Windows 11, son dönemde patlak veren yeni hatalarla gündemde. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Nisan 2022 güvenlik yamasının ardından Google Chrome ve Edge gibi tarayıcıların 0xc0000022 hatası nedeniyle çalışmadığı yeni sürüm, şimdi de güncellemelerin yüklenmesini engelleyen yeni bir sorunla karşı karşıya.
Bazı kullanıcılar, Windows 11’i güncellemeye çalışırken nedeni bilinmeyen bir hata nedeniyle başarısız olmaya başladı. Daha çok ön izleme sürümlerinde karşılaşılan bu sorun, işletim sisteminin herhangi bir detay vermeden bir önceki sürüme (yapıya) dönmesine neden oluyor.
Kullanıcıların güncelleme sırasında karşılaştıkları hata kodu ise 0xc1900101-0x4001c. Burada 0xc1900101 kodunun en yaygın güncelleme hatalarından biri olduğunu bilsek de 0x4001c’nin neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Kullanıcılar, hatanın uyumluluk veya yayınlanan güncellemelerden birindeki bir sorundan dolayı meydana geldiğini düşünüyor.
Microsoft, toplu güncellemelerde de ortaya çıkabilen bu sorunla ilgili kullanıcılardan gelen raporları aktif olarak izlediğini açıkladı. İlerleyen dönemlerde konuyla ilgili gerekli adımların atılacağını ifade eden şirket, 0xc1900101’in genel bir hata olduğunu, 0x4001c’nin ise yüklenmeye çalışılan sürüme bağlı şekilde farklı nedenlerden kaynaklanabileceğini söyledi. Şirketin açıklamalarından sorunun nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini söyleyebiliriz.
Windows 11 sistem gereksinimleri
İşlemci:
1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:
4 gigabayt (GB)
Depolama:
64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı:
UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:
Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:
WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:
Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları:
Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.
Kaynak: Shiftdelete