Twitter kullanıcılarının bağışlardan kazandığı para şaşırttı!
Popüler birçok sosyal medya platformu, bağış sistemi ile içerik üreticilerinin para kazanmasına olanak sağlıyor. TikTok, Twitch ve YouTube gibi …
Popüler birçok sosyal medya platformu, bağış sistemi ile içerik üreticilerinin para kazanmasına olanak sağlıyor. TikTok, Twitch ve YouTube gibi servisler, bağış konusunda sektöre öncülük ederken; bir platform daha bu sistemi test ediyor. Mikroblog ağı Twitter, kullanıcılarının para kazanması için çeşitli denemeler yapsa da bu konuda pek de başarılı görünmüyor.
Twitter, Süper Takip özelliğinde başarısız oldu
Şubat ayında duyurulan ve Eylül ayında ABD ve Kanada’da kullanıma açılan Süper Takip özelliği, Twitter’da içerik paylaşan kullanıcıların takipçilerinden para kazanmasını amaçlıyordu. Yalnızca iOS‘ta teste açılan bu fonksiyon, sadece belirli sayıda içerik üreticisine bağış toplama şansı vermişti. Aradan geçen iki haftalık süreçte ise üreticilere sağlanan toplam para ortaya çıktı.
Şimdilik sadece kısıtlı sayıda kullanıcıya açılan Süper Takip, henüz 100’ün altında internet fenomeni için destek veriyor. Küresel pazara ne zaman çıkış yapacağı şu anda bilinmeyen özellik, Android ve Web platformlarını da desteklemiyor.
Twitter, iki haftalık süreçte içerik üreticilerine toplamda 6 bin dolar kazandırdı. Sensor Tower tarafından yayınlanan analize göre Kanada’daki kullanıcılar, Twitter Süper Takip özelliğine çok daha ilgisiz kaldı. Bu pazarda kullanıcılar iki haftalık süreç boyunca yalnızca 600 dolar bağışladı.
Twitter, Süper Takip özelliği için üç abonelik türünü kullanıcılara sunmuştu. Bu destek paketlerinin fiyatları 2,99 dolar, 4,99 dolar ve 9,99 dolar olarak değişkenlik gösteriyor.
Yüksek kazançlarda komisyon oranı artacak
Her ne olursa olsun Twitter günlük 169 milyon potansiyel müşteriye sahip olması sebebiyle bu özelliğe fazlasıyla güveniyor. Ek olarak toplanan paradan yüzde 3 komisyon alan platform, özelliği bir gelir kapısı olarak görüyor.
Twitter, 50 bin dolardan fazla bağış toplayan içerik üreticilerinin komisyonunu artırmayı planlıyor. Ancak henüz toplam kazanç 6 bin dolar bile değil. Ama her şeye rağmen bir kullanıcı 50 bin dolardan fazla bağış alırsa; Twitter, yüzde 3’lük komisyonu yüzde 20‘ye çıkaracak.
Paranın yarısını üç büyük şirket bölüşecek
Bu komisyonların dışında içerik üreticilerine bir diğer komisyon da Google ve Apple‘dan gelecek. Bu iki firma, parayı hesabına transfer etmek isteyen kullanıcılardan yüzde 30 komisyon alacak. Yani toplam 50 bin dolardan fazla kazanç sağlayan kullanıcılar, kazançlarının yarısından feragat edecek.
Twitter Süper Takip özelliği henüz ülkemizde kullanıma açılmadı. Ancak ilerleyen zamanlarda gelirse; bu fonksiyondan yararlanacak kullanıcıların; 18 yaşını doldurmuş, son 30 günde 25 tweet atmış ve 1.000 takipçiyi geçmiş olması gerekecek.
Kaynak: Shiftdelete