Toyota, yeni nesil batarya teknolojisini tanıttı: 10 dakikada şarj olacak!
Toyota, bugün düzenlediği basın lansmanında yeni nesil elektrikli araç batarya teknolojisini tanıttı. İşte ayrıntılar…
Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Toyota, kısa süre önce Japonya’da “Toyota Technical Workshop” başlığı altında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Şirket yetkilisi, Toyota ‘nın yeni nesil batarya teknolojisini duyurdu. İşte ayrıntılar…
Toyota’nın yeni nesil batarya teknolojisi neler sunacak?
Basın toplantısında konuşan Genel Müdür Yardımcısı ve Teknoloji Genel Müdürü Hiroki Nakajima, Toyota ‘nın gelecekte otomobil üretimi için atacağı adımları ifade etti. Bununla geçtiğimiz ay kurulan elektrikli araba (BEV) fabrikası ile hedeflenenleri açıkladı.
Nakajima, basın toplantısında, sadece elektrikli arabalar için üretim yapacak bu fabrika ile yeni nesil batarya teknolojisi üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı. Bu teknoloji ile elektrikli araba dünyasında devrim yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
Şirket yetkilisi, yeni nesil batarya teknolojisi ile elektrikli araçlarında tam dolu bir batarya ile 1.000 km menzil hedeflediklerini ifade etti. Ayrıyeten bu bataryanın 10 dakikalık bir sürede tamamen şarj olabileceği aktarıldı.
Öte yandan, yapay zeka ile desteklenen aerodinamik yapı ile araç performansının artacağı söylendi. Yüksek hassasiyetli simülasyonlar ve veri analizi sayesinde, aracın hava akışı üzerinde daha fazla kontrol sağlanacak ve aerodinamik direnç en aza indirilecek.
Bu da daha yüksek verimlilik, daha uzun menzil ve daha iyi sürüş deneyimi sağlayacak. Araç gövdesi, yeni bir modüler yapıda, üç ana bileşenden oluşacak şekilde üretilecek. Giga dökümü kullanılarak araç geliştirme maliyeti azalacak. Bunun fiyatlarda aşağı yönlü bir hareket yaratacağı düşünülüyor.
Hiroki Nakajima tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni nesil batarya için çalışmalar, 2026 yılında bitecek. Bundan sonra üretim başlayacak ve 2030 yılına kadar 3.5 milyon araç üretilecek. Bu da elektrikli araç piyasasındaki rekabete ivme katacak.
Kaynak: Shiftdelete