NASA’nın robot arıları göreve hazır!
NASA dün Twitter hesabından robot arılarının duyurusunu yaptı. Uzaya gönderilecek olan bu arılar orada ne yapacak? NASA robot arılar için hangi görevleri belirledi? İşte detaylar…
Amerika, Ay’a tekrar ayak basmak istiyor!
Amerika Birleşik Devletleri Ay’a tekrar ayak basmak istiyor. Buna rağmen söz konusu projenin tarihi ertelendi. Amerika aya ne zaman ayak basacak? İşte merakla beklenen o tarih…
NASA, insan-robot etkileşimini inceleyecek!
Robot arılar basit deneylerde astronotlara yardımcı olacak.
Uzay istasyonuna gönderilecek olan üç robot da fanları sayesinde diledikleri gibi uçabiliyor. Uçmalarının yanı sıra kendilerini şarj etme özelliği de onları astronotların en iyi arkadaşları yapacak. Çünkü görevleri tamamen astronotların basit deneylerine ve araştırma yapmalarına yardımcı olmak. Bu ana görevlerin yanı sıra yine astronotların bakım yapmalarına ve envanterleri takip etmeleri konusunda da arılar iş başında olacak.
Astroarılar, Kaliforniya’daki Ames Araştırma Merkezi‘nde geliştirildi ve üretildi. Uzayda hareket edebilmek için fanlarını kullanacak olan robotlar, bu sayede istedikleri eksende ve yönde hareket edebilecekler. Robotlar yönlerini üzerlerinde takılı olan kamera ve sensörler sayesinde bulacak. Astronotlara deneylerinde ve araştırmalarında yardımcı olmak için de robotik kollarını kullanacaklar.
Our @Space_Station crew is gaining 3 robotic helpers — Astrobees! 🐝 These cube-shaped robots will stay busy, flying around the orbital lab assisting basic tasks & allowing our astronauts more time for science. But how will they do it? See for yourself: https://t.co/ghyiMwrWZ8 pic.twitter.com/qwwk5wljeH
— NASA (@NASA) April 3, 2019
Astroarılar pille çalışıyorlar ve kendilerini şarj etme özelliğine sahipler. Ayrıca astronotlar diledikleri zaman robotlara ait güç istasyonuna arıları bağlayıp şarj edebilecekler. Astroarılar ayrıca insan-robot etkileşiminin gözlemlenmesinde de önemli bir rol oynayacak.
Üç robottan ikisinin bu ay uzay istasyonuna gitmesi bekleniyor.
https://shiftdelete.net/nasa-robot-arilari-goreve-hazir