İzmir depremi sonrası gündem oldu: HAARP teknolojisi
Neredeyse her büyük doğal afet sonrası dünyada birçok insan sebeplerini bazı teknolojiler ile bağdaştırıyor. Günümüzde en çok tartışılan …
Neredeyse her büyük doğal afet sonrası dünyada birçok insan sebeplerini bazı teknolojiler ile bağdaştırıyor. Günümüzde en çok tartışılan teknolojilerden biri olan HAARP teknolojisi, İzmir depremi sonrası tekrar gündeme geldi. Peki gündemi meşgul eden HAARP teknolojisi nedir?
İzmir depremi sonrası gündeme gelen HAARP teknolojisi nedir?
Komple teorisyenleri ve kesin olmayan bilgileri internet üzerinden paylaşan kişilerin en çok üzerinde tartışığı konulardan biri de şüphesiz ki HAARP teknolojisi. Düz dünya savunucuları ve aşı karşıtlarının da aralarında bulunduğu toplulukların sıkça adından bahsettiği HAARP ne yazık ki düşünüldüğü gibi bir teknoloji değil.
İnternet kullanımının arttığı günümüz dünyasında sahte haberler ve yanlış bilgiler sosyal medya sayesinde hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Bu sebepten dolayı insanların daha bilinçli hareket etmesi için dünya üzerinde medya okur yazarlığı ile ilgili birçok eğitici yazı bulunuyor.
HAARP (Yüksek Frekanslı Aktif Aurorasal Araştırma Programı), iklim kontrol silahı, zihin kontrolü ve yapay deprem sistemi gibi birçok komplo teorisiyle anılmaktadır. HAARP teknolojisi herhangi bir gemi ile taşınabilecek durumda değildir. Birçok kişinin sosyal medya üzerinden paylaştığı gemi görselleri petrol gemileri ve radar gemilerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 130 dönüm alana yayılmış olan HAARP teknolojisini taşıyabilecek bir geminin henüz üretilmediğini belirtmekte fayda var.
HAARP teknolojisi ELF ve VLF dalgaları aracılığıyla iyonosfer katmanını incelemek için kurulmuştur. Birçok komplo teorisine konu olan teknolojinin Alaska’da konumlandırılmasının en büyük sebebi deneylerin uzaydaki manyetik alan çizgileri boyunca ilerlerken nasıl sonuçlar doğurduğunu inceleyebilmektir. . Norveç tarafından geliştirilen EISCAT ve Porto Rico’daki Arecibo sistemleri de HAARP teknolojisine benzer şekilde çalışmaktadır.
Kaynak: Shiftdelete