İşte programlama bilgilerinizi geliştirebileceğiniz en iyi oyunlar
Teknoloji dünyasında programlama bilgisinin önemi bir hayli fazla. Kimine göre öğrenmek çocuk oyuncağıyken kimine göre bir hayli zor. Bilgiye …
Teknoloji dünyasında programlama bilgisinin önemi bir hayli fazla. Kimine göre öğrenmek çocuk oyuncağıyken kimine göre bir hayli zor. Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu günümüzde internet üzerinden istediğimiz eğitimi alabiliyoruz. Sizler için programlama öğrenirken eğlenebileceğiniz en iyi oyunları listeledik.
Her seviyeye uygun eğitici programlama oyunları
Programlama eğitimi, aslında temel olarak yeni bir dil öğrenme yolculuğuna benzetiliyor. Birçok kişi bu dili öğrenirken bir takım zorluklar çekiyor. Her eğitimde olduğu gibi kodlamada da öğrenmenin en akılda kalıcı yollarından birisi de oyun oynayarak öğrenmek. Listemizde her seviyeye uygun, bu eğitimi eğlenceli bir şekilde alabileceğiniz oyunlar bulunuyor.
1.CodinGame
CodinGame‘de işin eğlenceli kısmından çok öğretici kısmı ağır basıyor. Öncelikle biraz olsun temel kodlama bilisi gerektiren oyun, ücretsiz olarak sunuluyor. Oyun içerisinde bölümleri geçmek adına istenilen sonucu alabilmek adına uygun kodu yazmak gerekiyor.
CodinGame’i diğer oyunların önünde tutan bir özelliği de iş dünyasında belirli düzeyde geçerliliğinin olması. Oyuncular, öncelikle profil oluşturup geldikleri seviyeyi CV’lerinde paylaşabiliyor. Dünyanın birçok yerinde işe alımlarda etkisi oluyor.
2.Gladiabots – AI Combat Arena
Kodlama öğrenmek, içerisinde bir miktar da strateji bilgisi barındırıyor. Gladiabots, strateji ve programlama temelli oyunlardan birisi. Oyun, robotların savaşını anlatıyor. 3 farklı oyun modunda kodlardaki hataları ayıklayıp düzeltmeler yaparak düşmanları alt etmek gerekiyor. GFX47 tarafından geliştirilen oyun, WhisperGames‘in tarafından ödül almıştı.
3.CheckiO
ChekiO, eğlenceli görevleriyle zorluk derecesine göre kodlama becerinizi geliştirmenizi sağlıyor. Oyunu önemli kılan noktalardan birisi de başlangıç seviyesinden üst düzeylere kadar her kesimden kullanıcının oynayabilecek olması. Ücretsiz kullanım bölümü çok geniş olsa da Muhteşem Üye adı altında ücretli kısmı da mevcut. CheckiO, Javascript ve Python programlama dilleriyle çalışıyor.
4.Human Resource Machine
Human Resource Machine, kısacası bir programlama bulmacası oyunu. Öncelikle oyun için biraz da olsa programlama dilini bilmeniz gerekiyor. Tomorrow Corporation‘ın geliştirdiği oyun bir ofis ortamında çıkan sorunları çözme temeline dayanıyor.
5.Codewars
Codewars, kod kata adlı bölümleri çözerek kodlamada gelişmenize yardımcı olur. Kod katalarda programlama alıştırmaları yaparak seviyenizi arttırabilirsiniz. Çözümleri başka oyuncularla karşılaştırabilirsiniz. Codewars, 20 farklı programlama dili desteği barındırıyor.
6.TIS-100 – (Tessellated Intelligence System)
TIS-100, diğer oyunlara nazaran biraz zor bölümlerden oluşuyor. Oyun, kurgusal bir eski bilgisayar olan TIS-100’ü onarmak için bozuk kodu bulup yeniden yazarak bölümleri atlamaya dayanıyor. Zachtronics, tarafından yapılan oyunun 45’ten fazla arenası bulunuyor.
7.CodeCombat
CodeCombat, özellikle küçük yaşta programlama eğitimine yönelik bir oyun olsa da her yaştan kişinin oynayabileceği bir oyun. Öncelikle Python, Lua, Javascript ve CoffeeScript gibi programlama dilleri arasından seçim yaparak oyuna başlıyorsunuz. Sonra seçilen karakterle bölümleri geçerek ilerliyorsunuz.
8.SHENZHEN I/O
Programlama, bulmaca ve otomasyon oyunu SHENZHEN I/O, Zachtronics tarafından geliştirildi. Oyunda bir elektrik mühendisi olarak Shenzhen Longteng Electronics Co., Ltd‘de çalışıyorsunuz. Elektrik devresi üzerine uyarlanan kodlamadaki hatayı çözerek ilerliyorsunuz. Oyunda devreler de basit gösterimde karşımıza çıkıyor.
Kaynak: Shiftdelete