HTC U11 incelemesi
HTC U11 inceleme videomuzda, şirketin en yeni amiral gemisini mercek altına aldık. Bakalım yanlarından sıkılabilen ilginç özelliğiyle öne çıkan HTC U11, bizlere neler sunuyor?
HTC U11 inceleme videomuzda, şirketin en yeni amiral gemisine yakından bakıyoruz. Bakalım “Edge Sense” özelliğiyle yanlarından sıkılabilen ve teknik özellikleriyle çok iddialı bu telefon bizlere neler sunuyor?
HTC U11 incelemesi
Dilerseniz inceleme videomuzu aşağıdan izleyebilir, dilerseniz de incelemizin yazılı halini videonun aşağısından okuyabilirsiniz.
HTC U11 özellikleri
HTC U11′in kutu içeriği ile başlayalım. Kutudan bir adet Quick Charge 3.0 adaptörü, USB Type-C’den 3.5 mm jack’e çevirici adaptör ve bir de kulaklık çıkıyor. Bu kulaklık, şu ana kadar ülkemizde bir akıllı telefonla beraber verilen en performanslı kulaklık diyebiliriz. USB Type-C üzerinden bağlanan HTC U11 kulaklığı, gerek bas ve tiz performansı, gerekse de yüksek ses seviyesi ile son derece başarılı bir kulaklık olmuş.
Kutu içeriğini bir kenara bırakalım ve gelelim HTC U11 modelinin tasarımına. Bugüne kadar yekpare metal tasarımlarına alıştığımız HTC, “akışkan yüzey” adını verdiği yepyeni bir tasarım anlayışına geçti. Burada bir üzüntümü belirtmem gerekiyor. Çünkü HTC U11’in capcanlı görünen kırmızı ve mavi modelleri varken, nispeten daha sade görünen beyaz modelinin inceleme için gelmiş olmasına üzüldüm. Ancak yeni tasarım anlayışı, özellikle bahsettiğim renkli modellerde bir hayli göz alıcı görünüyor. Bu arada cihazın arka tarafına Corning Gorilla Glass 5 olmasına rağmen, cam tasarımın metale oranla daha narin olduğunu belirtmemiz gerek.
Bu sefer IP67 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı olan HTC U11, ekran kasa oranı tarafında bazı rakiplerinin gerisinde. Ayrıca 3.5 mm’lik kulaklık girişinin olmayışı da, bazı insanlar için önemli bir eksi olabilir.
Ekrana baktığımızda HTC, SuperLCD panel tercihinden yine vazgeçmedi. 5.5 inç boyutlu ekranda 1440 x 2560 çözünürlük sunan telefon, 500 nitin biraz altında kalan parlaklık değeriyle Samsung ve Apple gibi bazı rakiplerinin gerisinde.. Ancak buna rağmen genel ekran deneyimi son derece başarılı.
Performans bileşenlerine geçmeden önce HTC U11’in en dikkat çekici özelliğinden söz etmemiz gerek. O da telefonun yan taraflarını sıkarak farklı aksiyonlar alabilmemizi sağlayan “Edge Sense” özelliği. Açıkcası telefon ilk duyurulduğunda bu özelliğin pek de işe yarayacağını düşünmemiştim. Ancak günlük hayatta kullandıktan sonra telefonun yanlarını sıkarak kamerayı açmak ve selfie çekmek baya pratik oldu. Tabii ki bu özelliği sadece kamerayı açmak için değil; belirlediğiniz bir uygulamayı açmak, ekran görüntüsü almak, Wi-Fi Hotspot’u açıp kapatmak gibi farklı işlevler için de kullanılabiliyor.
Qualcomm’un şu anda en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 835’i kullanan HTC U11’de, bu işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Depolama alanını microSD kart ile arttırabilmek mümkün. Performansı yorumlamaya aslında pek gerek yok. Donanım bileşenleri çok iyi olduğundan, oyunlarda ve diğer kullanımlarda oldukça başarılı sonuçlar elde ediyorsunuz. Ayrıca cihazın gerçekten az ısınması da önemli bir detay.
HTC U11’in kilit özelliği ise kamerası. Çünkü şirket bu sefer kamera noktasında kullanıcısını ciddi anlamda tatmin eden bir kamera deneyimi sunmayı başarmış. Arka tarafında F/1.7 diyafram değerine sahip OIS ve çift LED flaş destekli 12 MP kamera ile gelen HTC U11, hem gündüz çekimlerinde hem de özellikle gece çekimlerinde çok iyi sonuçlar veriyor. Bu noktada Google Pixel’e benzer olarak HDR Boost özelliği sunan cihaz, fotoğrafları iyileştirme konusunda çok başarılı.
Ön tarafta ise 16 MP’lik ve yine HDR Boost ile desteklenen bir kamera var ki, günümüz şartlarında ön kamera da selfie’ler ve video kayıtları için son derece güzel.
Son olarak 3000 mAh batarya kapasitesiyle gelen HTC U11 için, çok iyi bir pil ömrü sunuyor diyemeyiz. Ancak ortalama bir kullanımda, tam bir günü çıkartıyor. Yine de pil ömrü biraz daha uzun olsa, daha iyi olurdu.
Genel bir değerlendirme yapacak olursak HTC U11, ses performansı, Edge Sense özelliği, kamerası ve performansıyla kullanmaktan çok keyif aldığımız bir amiral gemisi oldu. Eksi tarafları ise darbelere karşı çok güven vermeyen yapısı, 3.5 mm kulaklık girişinin olmayışı. Tabii ki 3799 TL’lik satış fiyatı, biraz daha aşağıda olsaydı iyi olurdu.
HTC U11 artı ve eksileri
+ “Akışkan yüzey” tasarımı göz alıcı görünüyor
+ Telefonun ses performansı ve kulaklığı çok iyi
+ Kamera performansı çok başarılı
– Yeni tasarım anlayışı daha narin
– 3.5 mm kulaklık girişi yok
– Fiyatı daha uygun olabilirdi
HTC U11 teknik özellikleri ve fiyatı
Boyutlar: 153.9 x 75.9 x 7.9 mm – 169 gram
Ekran: 5.5 inç 1440 x 2560 – Corning Gorilla Glass 5
İşlemci: Snapdragon 835
GPU: Adreno 540
RAM: 4 GB
Depolama: 64 GB + microSD
Kamera: F/1.7 12 MP OIS arka kamera, 16 MP ön
İşletim sistemi: Android 7.1 Nougat
Batarya: 3000 mAh
Fiyat: 3799 TL
Kaynak adres : https://www.shiftdelete.net/htc-u11-incelemesi-83854