Google’dan yeni proje, Internot Olmaya Var mısın?
Google Türkiye, çocukların bilinçli internet kullanımını geliştirmek ve nesiller arasında dijital iletişimi güçlendirebilmek için “Internot Olmaya Var mısın?” projesini hayata geçirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayesi ve BTK işbirliği ile hayata geçirilen proje ile dijital çağın çocukları ile ebeveynlerin arasında ki diyaloğun arttırılması hedefleniyor.
BTK ve Bakanlık desteği ile “Internot Olmaya Var mısın?”
Google Türkiye, çocukların internetin sunduğu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için karşılaştıkları olay ve durumlarda bilinçli bir şekilde karar verebilmelerinin büyük önem taşıdığını vurguluyor.
Bunu sağlayabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayesi ve BTK’nın işbirliği ile “Internot Olmaya Var mısın?” projesini hayata geçirdi. Projenin tanıtımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Fatih Sayan ve BTK Başkanı Sayın Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi.
Dijital dünya çocuklarıyla anne-babalar arasında diyalog köprüsü
“Internot olmaya var mısın?” projesinin bir diğer amacı ise dijital çağda doğan 6-12 yaş grubu çocukların yanı sıra, ailelere ve öğretmenlere de ulaşarak nesiller arasında var olan dijital diyaloğu güçlendirmek.
Çocuklar için dijital vatandaşlık kuralları ve internette güvenlik ipuçları üzerine kurgulanan oyun platformu Interland’da, çocuklar internotları farklı oyunlarda takip ederek bilinçleniyor. Ayrıca yaratıcılıklarını kullanarak güvenlik alanlarında dijital vatandaşlığın temellerini öğreniyorlar. Proje kapsamında kılavuz niteliğinde bilgilerin bulunduğu “Dijital Vatandaşlık ve Güvenlik Eğitim Kitapçığı” ile aile içerisindeki tüm bireyler tarafından imzalanması beklenen “Internot Olmaya Var mısın Taahhüdü” yer alıyor.
Internot olmanın ilkeleri
”Internot Olmaya Var mısın?” platformunda, çocukların oyunlarla deneyimleyerek öğrenmesi ve hedeflenen önemli beceri ve davranışlar arasında aşağıdaki başlıklar yer alıyor;
· İnternette paylaşım yaparken özenli olmak,
· Çevrimiçi dünyada olusabilecek tuzaklar konusunda bilinçlenmek,
· Özel bilgilerini neden ve nasıl koruyacaklarını anlamak,
· Internet ortamında başka kullanıcılarla girdikleri etkileşimlerde nazik ve düşünceli olmak,
· Şüphe uyandıran durumlarla karşılaştıklarında ise durumu gecikmeden büyükleri ile paylaşmak,
Proje kapsamında İstanbul’un yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri, Samsun ve Trabzon olmak üzere toplam 10 ilde düzenlenecek etkinlikler ile dijital okur-yazarlık ve güvenli internet kullanımı konularında farkındalığın daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
“Internet Olmaya Var mısın?” projesi için: hakkında daha fazla detaya ulaşmak için beinternetawesome.withgoogle.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
https://shiftdelete.net/googledan-yeni-proje-internot-olmaya-var-misin