Full-frame vLog kamerası Sony ZV-E1 inceleme!
120p’ye kadar 4K çekim imkanı gibi yeni yapay zeka destekli özellikler sunan Sony ZV-E1 inceleme videosu ile sizlerleyiz.
Sony, en sonunda en başarılı vlogging kamerası olan full-frame ZV-E1’i duyurdu. Bu kamera, A7S III modelinde bulunan aynı arka aydınlatmalı 12 megapiksel sensörü taşıyor ve düşük ışık performansı, 120p’ye kadar 4K çekim imkanı gibi yeni yapay zeka destekli özellikler sunuyor. Sony ZV-E1 inceleme videosu ile sizlerleyiz.
Sony ZV-E1 inceleme!
Sony ZV-E1 ve uyumlu kit alışverinde 9.000 TL’lik indirimden faydalanmak için buraya tıklayn
Kameranın en dikkat çekici özelliklerinden biri, video performansının “mükemmel” olarak nitelenmesi. Full-frame sensör sayesinde arka plan güzel bir şekilde bulanıklaştırılabiliyor, bu da konuların APS-C veya Micro Four Thirds sensörlü kameralardan daha fazla öne çıkmasını sağlıyor. A7S III gibi, ZV-E1 de 24/30/60/120 fps hızlarında 4K çözünürlükte tam piksel okuma ve birleştirme olmadan çekim yapabiliyor. Ayrıca, 600Mbps veri hızlarıyla düzenlemesi kolay All-I çekim modları da mevcut.
Kamera 10-bit 4:2:2 kayıt, S-Log-3/S-Gamut3.Cine log modları ve iddia edilen 15 durak dinamik aralık gibi özellikler sunuyor. 12 megapiksel BSI sensör, 80-102400 ISO aralığında çalışırken genişletilmiş olarak 409.600 ISO’ya kadar çıkabiliyor. Bu da düşük ışık koşullarında çekim yapma ve yaratıcı alanlarda çalışma imkanı sağlıyor.
ZV-E1, Sony’nin vlogging tarzına odaklanan ilk full-frame kamera olması sebebiyle daha kompakt bir tasarıma sahip. Bu nedenle, diğer A serisi modellerinde gördüğümüz büyük tutamaç ve kontroller bulunmuyor. A7S III’e kıyasla daha hafif ve küçük olan ZV-E1, sadece 483 gram ağırlığıyla taşınması kolay bir seçenek sunuyor. Kamera, hareketli bir ekrana sahip olmasıyla da dikkat çekiyor ve Sony’nin kullanıcı dostu menü sistemine sahip.
Ancak, kamerada elektronik vizör eksikliği bulunuyor, bu nedenle çekimleri dokunmatik ekrandan veya harici bir monitörden takip etmek gerekiyor. Bu, ZV serisi vlogging kameralarında görülen bir özellik, ancak yine de yüksek özellikli bir kamera için EVF eksikliği dikkat çekiyor.
Kaynak: Shiftdelete