Dünyada bulunan en büyük 6 meteor taşı
Bazen uzayda başıboş dolaşan uzay kayaları, Dünya’nın çekim etkisine kapılır ve bizleri ziyarete gelirler. İşte yo olmadan yeryüzüne ulaşabilen en büyük 6 meteor!
Uzaydaki kayalar, Dünya’ya doğru ilerleyince genellikle bize ulaşamadan atmosferde yanarlar. Buharlaşan bu kayalarHoba veya kayan yıldız halini alır. Ortaya çıkan bu göktaşları binlerce yıl tek bir kaya olarak var olabilir. İşte bize çarpıp, hayatta kalmaya devam eden uzay kayaları:
Willamette
Willamette şimdiye kadar ABD’de bulunan en büyük gök taşı olma özelliğinde. 7.8 metre uzunluğunda ve 15.5 ton ağırlığında (34.000 Pounds)
Mbozi
Mbozi 1930’lu yıllarda Tanzanya‘da keşfedildi. 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 25 ton ağırlığındadır. (Willamette’in neredeyse iki katı ağırlığında)
Cape York
Tarihin üçüncü büyük göktaşı olan Cape York meteoru, yaklaşık 10,000 yıl önce Dünya ile çarpıştı. 1993 yılında Grönland’da keşfedildi ve yaklaşık 20 ton ağırlığındadır.
Bacubirito
Bacubirito meteoriti şimdiye kadar Meksika’da bulunan en büyük göktaşı olma özelliğindir. Yaklaşık 20 ton ağırlığında, 4.25 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.75 metre yüksekliğindedir.
El Chaco
El Chaco, dünyadaki en büyük ikinci meteor olma özelliğindedir. Tek parça halinde bulunan bu meteor 37 ton ağırlığındadır.
Hoba
Yeryüzündeki en büyük göktaşı, Hoba adlı bu devdir. Dünya yüzeyinde 6.5 metre karelik bir alanı kapsayan bu demir yapı, yaklaşık 60 ton ağırlığındadır. Yaklaşık 80,000 yıl önce dünyamıza inmiş olduğu düşünülüyor ve o zamandan beri dev boyutundan dolayı hiç hareket ettirilmemiştir.
Kaynak adres : https://www.shiftdelete.net/dunyada-bulunan-en-buyuk-6-meteor-tasi-80167