Apple’dan M2 işlemcili MacBook Air sürprizi!
Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) veya ülkemizde bilinen adıyla Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı, her yıl Amerika Birleşik …
Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) veya ülkemizde bilinen adıyla Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı, her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde (şirketin genel merkezi Apple Park’ın bulunduğu yer), yazılım geliştiricileri için düzenleniyor. Bu etkinlik sırasında ise M2 işlemcili MacBook Air modelinin tanıtılabileceği ortaya çıktı.
M2 işlemcili MacBook Air özellikleri nasıl olacak?
Geçtiğimiz dönemde doğru çıkan sızıntı ve şirket içi bilgileri paylaşan Mark Gurman’ın iddiasına göre Apple, 6-10 Haziran arası yapılacak WWDC etkinliği sırasında yeni M2 işlemcili MacBook Air modelini tanıtmaya hazırlanıyor.
Bu doğrultuda Apple’ın yeni MacBook Pro modellerinde olduğu gibi MacBook Air modelinde de tasarım değişikliğine gitmesi bekleniyor. İlk olarak ekranda bulunan kalın çerçeveler törpülenecek. Hatta yine çentikli ekrana sahip bir cihaz görebiliriz. Buna ek olarak 1080p çözünürlüğe sahip bir kameraya yer verileceğini belirtelim.
İkinci olarak da renk konusunda 24 inç iMac modellerinde olduğu gibi birden fazla pastel renge sahip olacağı belirtiliyor. Buna mavi, yeşil, pembe, kırmızı, sarı, turuncu ve mor ya da lacivert renkler eşlik edebilir.
Özelliklere baktığımızdaysa göze çarpan ilk detay M1 yerine M2 işlemci kullanacak olması. Burada M1 Ultra veya M1 Max yerine M2 tercih edilmesinin ardında yatan en büyük sebebin ise verimlilik olduğuna vurgu yapılıyor. Yani bu cihaz oldukça düşük güç tüketerek selefinden daha yüksek performans sergileyecek.
Fakat bağlantı noktalarına baktığımız zaman MacBook Air’in inceliğinden ödün vermemek için yine benzer yapıya sahip olacağı söyleniyor. Yani Pro modellerinde gördüğümüz kart okuyucu, SD kart girişi ve MagSafe 3 girişleri olmayacak. Bunun yerine biri solda diğeri de sağda bulunan 2 adet Type-C girişi göreceğiz. Ancak en az iki harici monitör desteği olacağı biliniyor.
Kaynak: Shiftdelete