AMD SmartShift teknolojisi için kötü haber!
AMD, CES 2020 etkinliği ile birlikte mobil pazara iyi bir giriş yapmıştı. Mobil Ryzen işlemcilerini ve Radeon ekran kartlarını tanıtan şirket …
AMD, CES 2020 etkinliği ile birlikte mobil pazara iyi bir giriş yapmıştı. Mobil Ryzen işlemcilerini ve Radeon ekran kartlarını tanıtan şirket, masaüstü pazarın ardından mobil pazarda da rekabete ortak olmak istiyor. Özellikle mobil alanda 8 çekirdek ve 16 izlek işlemcileri uygun fiyatlı modellerde görmek, tüketicileri heyecanlandırmış durumda. Etkinlik ile birlikte tanıtılan AMD SmartShift teknolojisi için ise kötü haber geldi.
AMD SmartShift teknolojisi 2021 yılına kadar sadece Dell bilgisayarlarda
SmartShift ile birlikte, ekran kartı ve işlemcinin daha optimize çalışmasına olanak sağlanıyor. Ryzen ve Radeon donanımlarının aynı anda bulunduğu dizüstü bilgisayarlar, bu teknoloji sayesinde ortalama yüzde 14 daha fazla performans verebiliyor.
Bilgisayarda o anki işleme göre düzenleme yapan bu teknoloji, hangi donanıma daha fazla ihtiyaç varsa o parçaya daha fazla güç verebiliyor. Örneğin bir oyun esnasında ekran kartına duyulan güç daha fazla olduğu için, işlemciden kısılan güç ekran kartına veriliyor. Böylece, oyun esnasında performans artışı yaşanıyor. Benzer bir durum, işlemci gücü isteyen uygulamalarda için de geçerli.
Ancak AMD’nin Oyun Çözümleri Baş Yetkilisi Frank Azor‘un Twitter’da bir kullanıcıya verdiği cevaba göre, bu teknoloji 2020 yılı içerisinde sadece Dell dizüstü bilgisayar ile kullanılabilecek. AMD SmartShift teknolojisi, diğer markalar ile birlikte 2021 yılından itibaren sunulacak.
Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen Dell G5 15 SE modeli, hem ekran kartı hemde işlemci tarafında AMD teknolojilerini kullanıyor. G5 15 SE, SmartShift teknolojisini kullanan ilk dizüstü bilgisayar unvanına sahip.
Dell G5 15 SE modeli her ne kadar fiyatına göre oldukça performanslı olsa da, birçok kullanıcı malzeme kalitesi ve soğutma sisteminden şikayet ediyor. Daha üst seviye Dell dizüstü bilgisayarlarda, SmartShift teknolojisinin kullanılıp kullanılmayacağı hakkında henüz bilgi yok.
Kaynak: Shiftdelete